Strict Standards: Non-static method Pager::factory() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /usr/home/svn.framework/page/core_page.php on line 264 Császártöltésiek
Regisztráció elfelejtett jelszó
Hozzászólás küldése
Császártöltésiek 2016-06-15 08:39
Császártöltés az Agrárexpón Az évenként megrendezésre kerülő Agrárexpón Császártöltés második alkalommal vesz részt. A települést a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvány és a Lakner Borászat képviselte 2016. április 16-17-én. Finom sütiket készítettek a Töltési Tűforgatók, melynek igen nagy sikere volt a látogatók körében. A szép Húsvéti ajándékokat az alapítvány önkéntesei készítették és küldték az Agrárexpóra.
Császártöltésiek 2016-06-15 08:38
Bács megyei polgármesterek találkozója Császártöltésen A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat évente két alkalommal rendezi meg a megyei települések polgármestereinek találkozóját. A két napos programon szakmai előadások, konzultáció és baráti eszmecserére is lehetőség van. Az idei első találkozónak Császártöltés adott otthont 2016. április 14-15-én. A két napos rendezvényt gondos előkészítés előzte meg, melyet a megyei Önkormányzat és a császártöltési Önkormányzat munkatársai közösen végeztek. A találkozóra 110 polgármester és a megyei közgyűlés 10 fővel regisztrált. A rendezvényt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, majd a résztvevőket Takácsné Stalter Judit, Császártöltés polgármestere köszöntötte, aki rövid betekintést adott a császártöltési élet mindennapjairól, az ott élők páratlan összetartásáról, vendégszeretetéről. A konferencia első napjának előadója volt Petró Tibor, a Golden Tender Kft. vezetője, Dávid Károly rendőr dandártábornok, Lantos Gergely, a Miniszterelnökség főosztályvezető helyettese, Rácz Péter az Interreg-IPA Magyarország titkárságvezetője, Dr. Sági Zsolt helyettes államtitkár, A szakmai nap a Császártöltési Sváb Tájház és Képes Ház megtekintésével, az Ősi ösvényen tett sétával és jó hangulatú borkóstolóval ért véget. A második napon Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Móni István a TeSzedd! akció programvezetője,Barti Tihamér, a Hargita Megyei Tanács alelnöke. Oláh Gábor, helyettes államtitkár és Batiz Károly projektmenedzser előadásait hallgathatták meg a résztvevők. Megtiszteltetés volt Császártöltésnek, hogy otthont adhatott ennek a magas színvonalú, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvénynek.
Császártöltésiek 2016-06-15 08:37
A felvidéki kitelepítettek emléknapja A magyar Országgyűlés 2012-ben, a 86/2012 (XII. 7.) sz. határozatával nyilvánította a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapjává április 12-ét. Hatvankilenc esztendővel ezelőtt ugyanis ezen a napon indult a szülőföldjükről kitelepített felvidéki magyarokat szállító első vonatszerelvény Magyarországra. Császártöltésen 2016. április 10-én, vasárnap délután a Közösségek Házában került megrendezésre a megemlékezés. Településünkön még ma is élnek egykori kitelepítettek és családjaik, akik még ma is fájó emlékként gondolnak azokra a nehéz, embert próbáló évekre. Az ünnepi műsorban a túlélők által írt verseket szavaltak el iskolásaink és történeti áttekintést is kaptak a vendégek az akkori politikai helyzetről, filmrészletekkel és korabeli fotókkal illusztrálva. A megemlékezés gyertyagyújtással zárult.
Császártöltésiek 2016-06-15 08:36
Kerékpárút Császártöltés belterületén Régi hiányt pótol a Császártöltésen megépülő belterületi kerékpárút. A települést átszelő 54-es úton jelentős a gépjárműforgalom, a kerékpárút kiépítése lehetővé teszi, hogy biztonságos közlekedés részesei legyenek a település lakói. Az út mellett elhelyezkedő fontos intézmények is indokolttá teszik megépítését. Biztonságosan megközelíthető lesz az óvoda, iskola, posta, pénzintézet, polgármesteri hivatal, orvosi rendelő, buszmegálló, valamint a település déli végénél a temető és egy több mint 100 főt foglalkoztató munkahely. A pályázat beadását Császártöltés és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. jól összehangolt előkészítő munkája előzte meg. - Jó döntés volt együttműködési megállapodást kötni a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Kft-vel, mert harmonikus és megnyugtató volt a közös munka – mondta Takácsné Stalter Judit Császártöltés polgármestere. - Az előzetes felmérések alapján 2085 méter bicikliút megépítését tervezzük. A Területfejlesztési Operatív program keretében a pályázatból 119 millió forint áll rendelkezésünkre. A település lakói régóta vártak a kerékpárútra, amely elősegíti az életminőségük javulását, és a biztonságos közlekedést – fejezte be a tájékoztatást a polgármester asszony.
Császártöltésiek 2016-01-31 10:19
Kitelepítési megemlékezés – 70. évforduló (Szervező: Német Nemzetiségi Önkormányzat, Császártöltés) „Nincstelenül távoztak a svábok Magyarországról” 1945. dec. 22-én a magyar minisztertanács rendeletet alkotott arról, hogy a 300-400 ezer fős magyarországi németségnek el kell hagynia Magyarországot, vagyonuk pedig a magyar államra száll. Az első vonat 1946. január 19-én indult Budaörsről. Ezt a napot a magyarországi németek elhurcolásának emléknapjává nyilvánította 2012-ben az Országgyűlés. 1946 és 1948 között több mint 170 ezer német kényszerült elhagyni Magyarországot. Császártöltésen a megemlékezés a magyarországi németek himnuszával kezdődött. A nemrég alakult Császártöltési énekkar előadásában a műsor alatt három, a témához illő dal hangzott el. A Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai emlékeztek vissza a szomorú és megrendítő eseményekre, a falunkat és lakóit ért megpróbáltatásokra. Versek hangzottak el, majd DVD-ről kivetítve mesélt - két, a borzalmakat élőben megtapasztaló férfi - az akkori állapotokról, átélt élményeikről. Az emlékműsoron személyesen sajnos már nem tudtak részt venni. A megemlékezés, a helyi katolikus templom falán 1997-ben elhelyezett emléktáblánál, koszorúzással és a résztvevők gyertyagyújtásával ért véget.
«                 1   |  2   |  3   |  4   |  5              »