Strict Standards: Non-static method Pager::factory() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /usr/home/svn.framework/page/core_page.php on line 264 Császártöltésiek
Regisztráció elfelejtett jelszó
Hozzászólás küldése
Császártöltésiek 2016-06-15 08:57
Májusfa kitáncolás Császártöltésen Május elsején a falu lakossága szalagokkal, borokkal feldíszített májusfát állított. Június 11-én, szombaton elérkezett az ideje a májusfa kitáncolásának, amit a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezett. Délelőtt 10 órakor kezdődött az ünnepség. A műsort a helyi fúvószenekar nyitotta meg. A Császártöltési Sváb Énekkar vidám dalokkal szórakoztatta a közönséget. A vaskúti és a császártöltési német nemzetiségi tánccsoportok is vidáman ropták a táncot a Teleház előtti téren. Az elfogyasztott ebéd után beszélgetés rég nem látott ismerősök között és vidám tánc következett, amire Fuchs József és zenekara szolgáltatta a zenét. Közös erővel és vidámsággal kiemeltük és kitáncoltuk a májusfát, hogy jövőre újra ugyanilyen jókedvvel állíthassunk egyet!
Császártöltésiek 2016-06-15 08:57
Ünnepi díjátadás 2016. június 12-én Császártöltés Község Képviselő-testületének határozata alapján önkormányzati kitüntetések adományozására került sor a Közösségek Házában. Az ünnepi műsor keretein belül a Képviselő-testület az alábbi kitüntetéseket adományozza: Knut Simon részére a település fejlődését szolgáló munkásságának elismeréseként "Császártöltés Község Díszpolgára” Címet Epres István részére a település közösségi életének erősítéséért tett kiemelkedő munkájának elismeréseként posztumusz „Császártöltés Község Közéletéért” Díjat adományozza. Angeli Mátyás részére a település kulturális-, közművelődési életének megszervezése, irányítása, az ifjúság művelődéséért, a zeneoktatás népszerűsítésért végzett munkája valamint népművelői, családkutató tevékenysége kapcsán végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként „Császártöltés Község Kultúrájáért” Díjat Dr. Scheibl József részére a település egészségügyi ellátása érdekében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként posztumusz Császártöltés Község Egészségügyi és Szociális Ellátásáért” Díjat Mintál Ferencné részére az óvodai nevelési feladatok ellátása során végzett kiemelkedő munkájának, magas fokú szakmai és pedagógiai felkészültségének elismeréseként „Császártöltés Község Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” Díjat Ledniczky János részére a község sportéletének fejlődése érdekében kifejtett kiemelkedő munkájának, sportteljesítményének elismeréseként „Császártöltés Község Sportjáért” Díjat A kitüntetésekkel kifejezzük elismerésünket és köszönetünket azoknak a személyeknek, akik munkájukkal hozzájárultak, hozzájárulnak ahhoz, hogy településünk összetartó, élhető közösséggé vált.
Császártöltésiek 2016-06-15 08:57
Módos Töltés Módos Töltés címmel nyílt kiállítás 2016. június 12-én Császártöltésen. A kiállítás a falu XX. század első felének középosztálybeli életét mutatja be. Iparosok, kereskedők, értelmiségiek, nagygazdák – Töltés módosabb rétegének mindennapjaiba kapunk bepillantást a kiállításon.
Császártöltésiek 2016-06-15 08:56
Pedagógusok köszöntése A tavaly megkezdett hagyományt folytatva, az idei évben június 4-én, szombaton köszöntöttük községünk pedagógusait. A római katolikus templomban 18.00 órakor ünnepi misével kezdődött a program, majd a Közösségek Házában a polgármester asszony, Takácsné Stalter Judit köszöntőjével folytatódott tovább. A képviselő-testület tagjai jelképesen, egy-egy szál virággal köszönték meg a nyugdíjas és a még aktív pedagógusainknak a gyermekekért és a közösségért végzett munkájukat. A finom vacsora után kötetlen beszélgetésekkel telt az este hátralévő része.
Császártöltésiek 2016-06-15 08:55
Deggenhausertali vendégek látogatása Császártöltésen 2016. június 10-én 36 fős delegáció érkezett Császártöltésre, részben baráti látogatásra, részben hivatalos ügyben. A két település közötti partnerkapcsolat 1988-ban kezdődött, amikor a deggenhausertali polgármester először járt Császártöltésen, ahol találkozott Wiedner István helyi polgármesterrel, aki még az évben viszonozta a látogatást. A két település képviselőtestületei kölcsönös látogatásának eredménye, hogy 1992-ben Császártöltésen, majd 1993-ban Deggenhausertalban aláírásra került a partnerkapcsolati szerződés, mely mindkét esetben bensőséges hangulatú és impozáns külsőségek között zajlott. 1992-ben és 93-ban Császártöltésen és Deggenhausertalban együtt elültetett fák jól szimbolizálják községeink és a bennük élő lakosságok egymásra találását, kapcsolatát, barátságát. Azóta már mindkét településen teret illetve közt neveztek el egymásról. 2016. június 12-én Császártöltés Község Képviselő-testülete Deggenhausertal polgármesterét, Knut Simont, díszpolgárrá választotta.
1   |  2   |  3   |  4   |  5              »