Regisztráció elfelejtett jelszó

Fórum

Császártöltésiek

Májusfa kitáncolás Császártöltésen Május elsején a falu lakossága szalagokkal, borokkal feldíszített májusfát állított. Június 11-én, szombaton elérkezett az ideje a májusfa kitáncolásának, amit a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezett. Délelőtt 10 órakor kezdődött az ünnepség. A műsort a helyi fúvószenekar nyitotta meg. A Császártöltési Sváb Énekkar vidám dalokkal szórakoztatta a közönséget. A vaskúti és a császártöltési német nemzetiségi tánccsoportok is vidáman ropták a táncot a Teleház előtti téren. Az elfogyasztott ebéd után beszélgetés rég nem látott ismerősök között és vidám tánc következett, amire Fuchs József és zenekara szolgáltatta a zenét. Közös erővel és vidámsággal kiemeltük és kitáncoltuk a májusfát, hogy jövőre újra ugyanilyen jókedvvel állíthassunk egyet! TovábbTovább

Császártöltésiek

Ünnepi díjátadás 2016. június 12-én Császártöltés Község Képviselő-testületének határozata alapján önkormányzati kitüntetések adományozására került sor a Közösségek Házában. Az ünnepi műsor keretein belül a Képviselő-testület az alábbi kitüntetéseket adományozza: Knut Simon részére a település fejlődését szolgáló munkásságának elismeréseként "Császártöltés Község Díszpolgára” Címet Epres István részére a település közösségi életének erősítéséért tett kiemelkedő munkájának elismeréseként posztumusz „Császártöltés Község Közéletéért” Díjat adományozza. Angeli Mátyás részére a település kulturális-, közművelődési életének megszervezése, irányítása, az ifjúság művelődéséért, a zeneoktatás népszerűsítésért végzett munkája valamint népművelői, családkutató tevékenysége kapcsán végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként „Császártöltés Község Kultúrájáért” Díjat Dr. Scheibl József részére a település egészségügyi ellátása érdekében végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként posztumusz Császártöltés Község Egészségügyi és Szociális Ellátásáért” Díjat Mintál Ferencné részére az óvodai nevelési feladatok ellátása során végzett kiemelkedő munkájának, magas fokú szakmai és pedagógiai felkészültségének elismeréseként „Császártöltés Község Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” Díjat Ledniczky János részére a község sportéletének fejlődése érdekében kifejtett kiemelkedő munkájának, sportteljesítményének elismeréseként „Császártöltés Község Sportjáért” Díjat A kitüntetésekkel kifejezzük elismerésünket és köszönetünket azoknak a személyeknek, akik munkájukkal hozzájárultak, hozzájárulnak ahhoz, hogy településünk összetartó, élhető közösséggé vált. TovábbTovább

Császártöltésiek

Módos Töltés Módos Töltés címmel nyílt kiállítás 2016. június 12-én Császártöltésen. A kiállítás a falu XX. század első felének középosztálybeli életét mutatja be. Iparosok, kereskedők, értelmiségiek, nagygazdák – Töltés módosabb rétegének mindennapjaiba kapunk bepillantást a kiállításon. TovábbTovább

Aktuális

Bánáti István Öt sorsfordító évtized című könyvének bemutatójára kerül sor a könyvtárban 2018. március 19-én 14.00 órakor. Minden érdeklődöt szeretettel várunk!

Bánáti István megírta, hogy szerinte mit írt volna még Bánáti Miklós „ Huszonkét évtized az új hazában” című könyvében, ha az akkori politikai helyzet azt lehetővé tette volna.

A 90 oldalas könyvben az első világháborútól az eredeti könyv lezárásáig (1964-ig) eltelt 50 év elhallgatott történelmét próbálja kiegészíteni, helyenként felfedni.

Bánáti István könyvecskéje érdekes lehet azok számára, akik az eredeti könyvből annak kiadásakor vettek; akik azóta elhunyt vagy elköltözött felmenőik kaptak vagy örököltek eredeti könyvet, és azoknak,akik néhány éve Bánáti Istvántól reprint kiadást vettek. Az eredeti könyvből annak idején több száz létezhet még ( ki tudja hol), a reprint kiadásból mintegy 50 kelt el.

Bánáti István könyvének címe „ Ötven sorsfordító évtized”, alcíme:  ’ Amit Bánáti Miklós nem írhatott meg Huszonkét évtized az új hazában’  című könyvében”